Det händer mycket nu i Fi Norrköping:

  • I veckan deltog vi i en manifestation för värdigt flyktingmottagande och mot tillfälliga uppehållstillstånd. Fi:s kommunfullmäktigeledamot Sandra Isaksson talade och skrev även ett engagerat blogginlägg på NT.se om frågan.
  • Nu på torsdag 5/11 blir det föreläsning med rubriken ”Feministisk politik i EU – hur går det till?” Träffa Kristin Tran, politiskt sakkunnig för Feministiskt initiativ och Soraya Post i Europaparlamentet som berättar om Fi:s arbete i Bryssel. Vad gör vi i de olika utskotten vi sitter i och hur jobbar vi i vår politiska grupp? Hur driver vi antirasistisk feministisk politik på EU-nivå och vilka kopplingar finns det till arbetet som görs på kommunal nivå?  Facebook-event.

Tid: Torsdag den 5 november kl 18.00

Lokal: Sensus, Teatergatan 3

  • 19 november anordnar vi ytterligare en föreläsning: ”Stadsplanering med ett feministiskt perspektiv”. Varmt välkomna till en föreläsning med Malin Henriksson som har doktorerat på Linköpings universitet och nu jobbar på Statens väg- och transportinstitut (VTI). Malin kommer att prata om stadsplanering ur ett feministiskt perspektiv; vad forskningen säger, vilka teman inom stadsplanering som varit relevanta och kommer bli viktigare och några exempel från hennes egen forskning som handlar om planerares föreställningar om hållbara resor och hållbara resenärer. Mer info: Facebook-event

Tid: Torsdag 19 november kl 18-20

Plats: Kåkenhus K3, Campus Norrköping (ingång från Skvallertorget)

  • Vi kommer också återuppta våra kommunpolitikträffar. Då ses de som sitter i kommunfullmäktige och nämnder för att diskutera aktuella ärenden och hur vårt arbete ska läggas upp. Alla är hjärtligt välkomna att vara med i diskussioner eller bara lyssna. De träffarna kommer vara en måndag i månaden på Etcetera, Skolgatan 10 kl 18.00-19.30. Första blir 23 november.

För att hålla dig uppdaterad om vad som händer i övrigt, se kalendariet.